Meld je aan!

Compensatie voor Peugeot Dieselrijders

Ben jij eigenaar van een Peugeot Diesel uit de periode 2009-2019? Dan heb je mogelijk recht op schadevergoeding.

Krijg tot 20% van de aanschafwaarde terug

Ontvang tot
Ontvang tot
10000

Schadevergoeding

✓ Aanmelden is gratis
✓ Geen resultaat, geen kosten
✓ Binnen 3 minuten ingediend
Voorbeelden
Peugeot 206
Aanschafwaarde €20.000
1 eigenaar: Tot €4.000
Peugeot 208
Aanschafwaarde €25.000
1 eigenaar: Tot €5.000
Peugeot Partner
Aanschafwaarde €30.000
1 eigenaar: Tot €6.000
Peugeot 308
Aanschafwaarde €35.000
1 eigenaar: Tot €7.000
Peugeot 5008
Aanschafwaarde €45.000
1 eigenaar: Tot €9.000
Peugeot Expert
Aanschafwaarde €40.000
1 eigenaar: Tot €8.000
Peugeot 3008
Aanschafwaarde €45.000
1 eigenaar: Tot €9.000
Voor meer informatie ga naar de veelgestelde vragen
swipe

Dieselgate

Wat is er aan de hand?

Autofabrikanten zoals Peugeot hebben geknoeid met de emissie software van hun dieselmotoren. Daardoor lijken hun auto's schoner dan ze in werkelijkheid zijn en heb jij teveel betaald voor jouw auto. Daarom heb jij recht op schadevergoeding van Peugeot.

Kom ik in aanmerking?

Je komt in aanmerking als:
✓ Je een Peugeot Diesel in bezit hebt/ of hebt gehad
✓ Je een Peugeot Diesel leaset/ of hebt geleased
✓ Jouw auto komt uit het bouwjaar 2009-2019
✓ Je een aanmelding doet voor schadevergoeding
  • Alicia M. ontving €12.475,-voor haar Volkswagen

    “Ik wilde u laten weten dat ik het VW-schikkingsaanbod online heb geaccepteerd 0p 12 December en het geld is vandaag, 27 December, op mijn rekening gestort! Zorgeloos en snel. Nogmaals bedankt voor uw strijd voor ons en vooral voor de gezondheid en veiligheid van onze gemeenschappen.”
    Alicia M.
  • Rob G. ontving €24.755,-voor zijn Volkswagen

    “Mijn oprechte ervaring was: Ik had geen tijd om me te verdiepen in rechtszaken, of advocatenkantoren, of wat dan ook. Ik kreeg mailings van verschillende kantoren, maar ze voelden allemaal smakeloos. Ik vond uw website via een artikel dat naar jullie werk verwees. Wat me echt aansprak was het niveau van communicatie dat u naar voren bracht. De updates waarin aangegeven werd welke moties worden ingediend, ik denk dat ik zelfs een youtube video bekeken heb die uitlegde wat de indieningen betekende. Ik voelde me meteen onderdeel van de actie. Fantastisch. Als VW niet transparant is, dan heb ik tenminste een advocatenkantoor dat dat wel is.”
    Rob G.
Ik wil ook gecompenseerd worden

Waarom in actie komen?

Je hebt voor jouw Diesel auto teveel betaald

Doordat Peugeot jouw dieselauto schoner heeft doen lijken heb jij voor de auto teveel betaald. Daarom moet jij hiervoor schadevergoeding ontvangen.

Meer stikstofoxide in het Milieu

Doordat de dieselauto's van Peugeot meer uitstoten dan toegestaan komt er meer stikstofoxide vrij. Dat is niet alleen schadelijk voor de volksgezondheid, maar ook voor het milieu.

Wangedrag van bedrijven bestrijden

Door je te misleiden en te voorzien van gebrekkige en frauduleuze producten maken dit soort bedrijven misbruik van jouw vertrouwen.

Veelgestelde Vragen

FAQ

Waarom heb ik recht op compensatie?
Peugeot heeft gefraudeerd met de software in haar auto’s en aan jou een auto verkocht die schoon leek, maar in werkelijkheid zeer vervuilend was, zonder dat aan jou te vertellen. In veel gevallen heeft Peugeot juist voorgespiegeld dat de auto’s heel schoon waren. Peugeot heeft jou daarmee misleid. Als jij had geweten dat de auto die je kocht in de verste verte niet voldeed aan de emissienormen, had je de auto niet voor dezelfde prijs gekocht of geleaset. Jij hebt recht op compensatie van die schade.
Welke auto’s van Peugeot komen in aanmerking?
Iedereen die eigenaar is of is geweest, of leasing-nemer is of is geweest van een dieselvoertuig dat tussen 1 september 2009 en 1 september 2019 is geproduceerd en in Nederland op de markt is gebracht kan een aanmelding doen. Na het toevoegen van jouw voertuig(en) ontvang je bericht van ons of het voertuig in aanmerking komt.
Hoeveel compensatie kan ik verwachten?
Dat hangt af van een aantal factoren. Wij vragen een schadevergoeding per auto. De schadevergoeding bestaat uit het bedrag dat je daarvoor méér hebt betaald dan als je had geweten dat het auto niet in overeenstemming met de emissienormen was. Wij noemen dit de ‘overcharge’. De overcharge is dus een percentage van de nieuwprijs van je auto. Dat percentage moet in de procedure nog worden vastgesteld en kan verschillen afhankelijk van het type auto (sedan/station/bedrijfsauto etc).

De schadevergoeding per auto moet worden verdeeld over de eigenaren van de auto. Jouw compensatie hangt dus af van hoeveel eigenaren jouw auto heeft gehad. Ben jij de eerste eigenaar, dan is de gehele compensatie voor jou. Zijn er meerdere eigenaren van de auto, dan hangt jouw compensatie af van of jij nog eigenaar bent van de auto en zo nee, hoe lang je de auto in bezit hebt gehad. Hier kan je een aantal rekenvoorbeelden raadplegen.
Hoelang duurt de procedure?
Wij hebben de dagvaarding op 27 mei 2021 uitgebracht. Zie hier voor de dagvaarding. We verwachten dat de procedure nog circa 2 a 3 jaar in beslag zal nemen. Het is mogelijk dat er vervolgprocedures nodig zijn om de schadevergoeding binnen te halen.

Nadat je een aanmelding hebt gedaan en jouw voertuig(en) hebt toegevoegd houdt Stichting Emission Claim jou op de hoogte door middel van update mails. Mocht je in de tussentijd vragen hebben over de stand van zaken, neem dan gerust contact op via info@emissionclaim.nl
Kom ik in aanmerking met een tweedehands auto?
Ja, je komt ook in aanmerking voor schadevergoeding als je je Peugeot dieselauto tweedehands hebt gekocht, zolang de auto maar in 2009 – 2019 is geproduceerd en in Nederland op de markt is gebracht. Zie het kopje ‘hoeveel compensatie kan ik verwachten’ voor rekenvoorbeelden die een indicatie geven in je compensatie als opvolgende koper en welke omstandigheden daarbij relevant zijn.
Ik heb mijn Diesel auto al verkocht. Kom ik in aanmerking?
Ja, meld je aan
Ja, je komt ook in aanmerking voor schadevergoeding als je je auto al verkocht hebt, zolang de auto maar in 2009 – 2019 is geproduceerd en in Nederland op de markt is gebracht. Zie het kopje ‘hoeveel compensatie kan ik verwachten’ voor rekenvoorbeelden die een indicatie geven in je compensatie als opvolgende koper en welke omstandigheden daarbij relevant zijn.
Ik heb meerdere Diesel auto’s gehad. Kan ik meerdere auto’s aanmelden?
Ja, via het formulier en de bevestigingsmail kan je gemakkelijk en snel jouw voertuig(en) toevoegen.
Is mijn deelname aan de actie van Stichting Emission Claim gratis?
De stichting werkt op basis van no-cure-no-pay. Dat betekent dat je niets betaalt voor de inschrijving en ook niets hoeft te betalen als de vorderingen worden afgewezen. Als (een deel van) de vordering wordt toegewezen, betaal je van iedere compensatie die je ontvangt 25% aan de stichting. De stichting gebruikt deze vergoeding om de kosten van de procedure te betalen en de financier (Hagens Berman) te voldoen voor de investering in deze procedure en het genomen risico. Zie voor meer informatie de deelnemersvoorwaarden.

Stichting Emission Claim

Emission Claim is een stichting zonder winstoogmerk die Nederlanders helpt die een dieselauto hebben gekocht of geleased met emissie-sjoemel apparatuur, bij het krijgen van een schadevergoeding. De stichting wilt ook autofabrikanten ter verantwoording roepen die het milieu aan hun laars lappen.

Martin James

Bestuurslid

Peter Lennon

Bestuurslid

Melanie Ormos

Bestuurslid

Arno Akkermans

Voorzitter Raad van Toezicht

Steve W. Berman

Lid Raad van Toezicht, Managing Partner van Hagens Berman, Co-Managing Director van Hagens Berman EMEA LLP

Martha Seijas

Lid Raad van Toezicht

Astrid Stadler

Lid Raad van Toezicht
In samenwerking met:

Hagens Berman

Hagens Berman is een wereldwijde pionier op het gebied van collectieve procesvoering die opkomt voor de rechten van consumenten met dieselvoertuigen die niet voldoen aan de emissiewetgeving. Hagens Berman heeft schikkingen getroffen in emissie zaken voor een totaalbedrag van meer dan 16,9 miljard dollar en werkt nu samen met Stichting Emission Claim aan de Peugeot Emissie claim.

Kennedy van der Laan

Stichting Emission Claim wordt vertegenwoordigd door Kennedy Van der Laan. Sinds 1992 werkt dit gerenommeerde Nederlandse advocatenkantoor samen met marktleiders om pragmatische oplossingen te bieden voor de juridische problemen van hun cliënten.
swipe
Miljoenen mensen hebben dankzij Hagens Berman al compensatie ontvangen.
Succesvol compensatie weten te realiseren bij merken zoals Volkswagen, Mercedes en Audi.
Wereldwijd al $16,9 miljard aan compensatie gerealiseerd.

Hoe werkt het?

In 3 stappen

Stap 01

Meld je aan voor compensatie

Vul jouw gegevens in en vertel ons welke Peugeot diesel auto(‘s) jij hebt (gehad).

Stap 02

Wij controleren of je in aanmerking komt voor compensatie

Je blijft op de hoogte door middel van update mails.

Stap 03

Wij gaan achter je compensatie aan!

Wordt gecompenseerd voor het schoner laten lijken van jouw Peugeot diesel.
swipe

Compensatie Peugeot diesel auto’s

Tijdlijn van de
schadevergoedingen

swipe

Meld je vandaag nog aan

Aanmelden is gratis. Geen resultaat, Geen kosten. Binnen 3 minuten  ingediend
Vergoedingen tot €10.000 voor jouw dieselauto(s)
Net zoals miljoenen mensen schadevergoeding ontvangen
Meld je aan zodat ook jij schadevergoeding voor je Dieselauto(s) kan ontvangen.